
Sammen om historien
Var du en af dem, der hjalp med at udgrave sporene af fattiggården ved Firgårde eller Munkekroen i Skanderborg? Eller var du med til at bygge Øm Klosters gavl op i papkasser?
Så kan du komme op på Museum Skanderborg Perron 1 og genopleve de gode oplevelser eller dele dem med andre. I den lyserøde biograf kører der gamle film fra Skanderborg, og i Boksen viser 2.B, hvilke spor vi sætter i hinanden.
Borgerudgravninger
Museum Skanderborg åbner 1. december en ny særudstilling, der handler om at undersøge historien sammen. I efterårsferierne i 2017 og 2018 inviterede museet alle til at være med til at udgrave historien om fattiggården ved Firgårde, og i 2019 var det så tomten under Munkekroen i Skanderborg, der blev undersøgt ved en borgerudgravning. I udstillingen kan man få viden om livet på fattiggården og historien om gæstgivergården og se de mange ting, som blev fundet frem af jorden på museets borgerudgravninger.
På ”finder-væggen” kan man finde sig selv eller en af de andre, der var med til at finde spor af historien.
Kunst og arkæologi – eSCAPE-events
En broderet viking og et kloster i pap er nogle af de særlige ting, man har kunnet opleve ved eSCAPE-events gennem årene. eSCAPE er et samarbejde mellem arkæologi, kunst og turisme. Ideen er at skabe meningsfulde og overraskende oplevelser ude, hvor tingene er sket og i samarbejde med dem, der bor på stedet. De indtil videre fire eSCAPE-events kan opleves i udstillingen gennem film, billeder og arkæologiske genstande.
Børneudstilling i Boksen
Vi er alle en del af historien og afsætter spor. 2.B fra Skanderborg Realskole har arbejdet med et projekt om de spor, vi sætter i tiden og hinanden. Følg deres tanker om spor gennem deres tegninger og ord i det særlig rum, som den gamle brandsikrede bankboks er.
Den lyserøde biograf
I Skanderborg Historiske Arkiv findes der flere film, som viser det gamle Skanderborg. De er blevet digitaliseret og kan nu ses i en lille biograf. Her kan man sidde og nyde de gamle optagelser, der er uden lyd og blandt andet se klip fra postkontoret, butikkerne i byen og teaterforestilling i 1930ernes Skanderborg.
Der er også klip fra befrielsen i 1945 og fra Skanderborg i 1970.
Udstillingen er åben alle dage kl. 10-18. Der er gratis adgang.
Museum Skanderborg – Perron 1, Jernbanevej 9, 8660 Skanderborg
Få Nyhedsbrev fra museet
Museum Skanderborgs afdelinger udsender flere gange om året et nyhedsbrev til interesserede abonnenter.
Museum Skanderborg vil udsende nyhedsbreve både fra det samlede museum og fra de enkelte afdelinger med deres støtteforeninger. I nyhedsbrevet vil lejlighedsvise artikler om emner, som museets medarbejdere arbejder med, og der kan være henvisninger til nyheder eller arrangementer fra museets hjemmeside, som man har mulighed for at tilmelde sig.