
Mikkel Hindhede og danskernes kost - AFLYST
Foredraget er desværre aflyst pga. Covid-19-nedlukning. Vi prøver at finde en ny dato i fremtiden.
Mikkel Hindhede var den første overlæge på det nye Skanderborg Sygehus, som åbnede i 1892. Hans tilgang til kost og dens indvirken på helbredelse i forbindelse med sygdom var meget anderledes end de gængse idéer på den tid. Så anderledes, at man faktisk var ved at jage ham ud af byen. Hans tanker om plantebaseret kost gav ham tilnavnet "Mikkel Hundeæde".
Forfatteren Sven Halse udgav i samarbejde med Daniel Henschen i 2020 bogen "Mikkel Hindhede og kampen om danskernes kost".
Bogen følger over et halvt århundrede Hindhedes arbejde for at forbedre folkesundheden. Med inspiration fra den livsreformbevægelse, som skyllede ind over Vesten fra omkring 1890, ydede Hindhede en pionerindsats for det, han selv beskrev som livslykke gennem livsstil og ernæring. Sideløbende hører vi om alle de kollegiale kontroverser, Hindhedes syn på alkohol, spørgsmålet om smør eller margarine, cykelløbet mellem Bøffen og Bananen og om Hindhedes gennemslagskraft og betydning i samtid og nutid.
Kom og hør forfatter Sven Halse fortælle om, hvad de færreste ved, at de nuværende ernæringstrends med den danske stats velsignelse allerede blev anbefalet af før- og mellemkrigstidens stærkeste ernæringsstemme: lægen Mikkel Hindhede (1862-1945).
I forbindelse med foredraget udstiller museet et særligt mindebæger for Mikkel Hindhede samt diverse karikaturtegninger og andet om Mikkel Hindhedes tid i Skanderborg.
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Skanderborg Bibliotek. Billetter købes via Kulturhusets billetsystem her.
Sted: Museum Skanderborg, Perron 1, Jernbanevej 9, Skanderborg.
Der er gratis parkering på museets parkeringsplads.
Vi tager hensyn til Covid-19 forholdsregler.
Få Nyhedsbrev fra museet
Museum Skanderborgs afdelinger udsender flere gange om året et nyhedsbrev til interesserede abonnenter.
Museum Skanderborg vil udsende nyhedsbreve både fra det samlede museum og fra de enkelte afdelinger med deres støtteforeninger. I nyhedsbrevet vil lejlighedsvise artikler om emner, som museets medarbejdere arbejder med, og der kan være henvisninger til nyheder eller arrangementer fra museets hjemmeside, som man har mulighed for at tilmelde sig.