SBM1421 Hørning Vest
Lille bebyggelse fra bronzealderen med interessante affaldsgruber.
I det spæde forår har arkæologerne gravet på en stor mark i det vestlige Hørning, hvor det er planlagt, at der skal laves nybyggeri. Museet havde forundersøgt arealet i 2014 og fundet bebyggelse fra bronzealderen (1700-500 f.Kr.). Rundt om marken er der ligeledes registreret spredte spor efter bronzealderbebyggelse, eksempelvis affaldsgruber, men det er først på denne udgravning, at det er lykkedes arkæologerne at finde huse.
De fire bronzealderhuse blev fundet i det udgravningfelt, som ligger tættest på Toftegårdsvej, og man havde udvalgt sig en, på denne mark, sjælden plet, hvor der ikke var så mange sten i undergrunden. Her havde man valgt at bygge af flere omgange - gennem flere generationer, sandsynligvis. De fundne huse er nemlig placeret oveni hinanden på det samme stenfri område.
Rundt om på de udgravede arealer fandtes der affaldsgruber, der ligeledes kunne dateres til yngre bronzealder på baggrund af de keramikfund, der blev gjort.
Nord for husområdet lå en meget stor grube, som ved udgravning viste sig at bestå af syv mindre nedgravninger. Disse nedgravninger var efterfølgende blevet fyldt med flintafslag og en masse keramik. Der blev fundet flere komplette lerkar, og man så både store som små kar. Under udgravning af denne fundrige og meget spændende grube fik museet assistance af to dedikerede amatørarkæologer, Leif Jensen og Carsten Jensen, som hjalp med til at få al keramikken i hus.