Familien Bock samlet til Karl Bocks konfirmation i 1918. Karl sidder forrest i midten med forældrene Johanne og Rasmus Peter Bock ved siden af sig. Bagved ses fra venstre Amalie Karoline, Kristine, Niels og Aksel Bock.
Rasmus Peter Bock
Arbejdsmand Rasmus Peter Bock, ofte blot kaldt Peter Bock, i folkedanserdragt, 1936. Bænken findes på Kulturtorvet.
Rasmus Peter Bock blev født i 1856 i Fruering, og gift med Johanne i 1887. De boede i Ovsted indtil 1908, hvor Rasmus Peter Bock levede som boelsmand. Herefter flyttede familien til Skanderborg, hvor Rasmus Peter Bock ernærede sig som arbejdsmand.
Efter 1916 flyttede de ind i Adelgade 26, hvor de boede i stuen.
Rasmus Peter Bock engagerede sig i folkedans, og var i 1930 med til at lære Folkedanse Foreningen for Aarhus og Omegn danse som Kongevalsen og Kontra fra Blegind.
I 1944 modtog han et æresmedlemsdiplom fra Skanderborg Bys Folkedansere. Diplomet findes i dag på Skanderborg Historiske Arkiv.
Rasmus Peter Bock døde kort før befrielsen, den 2. maj 1945.


Adelgade 26, hvor Johanne og Rasmus Peter Bock boede i stuen engang efter 1916 efter de flyttede til Skanderborg fra Ovsted, ca. 1918.


Scenebillede fra Stavnsbåndsfesten på Friluftsteatret i Dyrehaven, Lars Thane's skuespil: "Åget brydes", den 18. juni 1938. Rasmus Peter Bock ses yderst til venstre.
Billederne findes hos Skanderborg Historiske Arkiv.
Få Nyhedsbrev fra museet
Museum Skanderborgs afdelinger udsender flere gange om året et nyhedsbrev til interesserede abonnenter.
Museum Skanderborg vil udsende nyhedsbreve både fra det samlede museum og fra de enkelte afdelinger med deres støtteforeninger. I nyhedsbrevet vil lejlighedsvise artikler om emner, som museets medarbejdere arbejder med, og der kan være henvisninger til nyheder eller arrangementer fra museets hjemmeside, som man har mulighed for at tilmelde sig.